Arton grader minus – Ett boktips!

Under den senaste veckan har jag, bland annat, läst ut Stefan Anheims´s Arton grader minus som är tredje boken om polisen Fabian Risk. Jag har faktiskt bara läst den första boken ”Offer utan ansikte”, den andra boken (Den nionde graven) lånade jag hem men av någon anledning blev den aldrig läst. Vilket jag kanske ibland kände av lite när jag läste Arton grader.. men det inget som störde nämnvärt ändå. Andra boken utspelar sig oavsett ändå innan första så.. (lite rörigt helt ärligt men är man författare så får man göra som man vill med sina böcker. 🙂 )

img_2340

Saxat från Bokus;

Hur mycket av en människas liv kan man stjäla?

En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.

Den här boken är beroendeframkallande, det var den jag hade i tankarna och som jag såg fram emot att få komma hem till. Näst efter maken och barnen. Så klart. 😉 Den var välskriven med en bra balans mellan spänning, fiktion och verklighet. Den innehöll dessutom flera bra och spännande sidospår utan att det för den sakens skull blev rörigt men det gjorde att man ogärna la boken ifrån sig.  Ämnet är i huvudsak identitetskapningar och det svänger ofta i den rätt mörka storyn, när man tror man vet.. så visar det sig att man inte vet ett skit. Inte ens i sista kapitlet vet man och då lämnas man med flera rejäla cliffhangers inför nästa bok. Ser fram emot den.

Arton grader minus fick en fyra av mig inne på Goodreads. Hade jag kunnat hade jag gett den 4,5 stjärnor men det kan jag inte så det fick bli en starkt lysande fyra. Och jag vill nog påstå att den här slår första boken på fingrarna. Den är bra, så pass bra att jag absolut tycker att ni ska läsa den. 🙂

Ha det gott! ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s