Blommig fredag; Inte utan min…

Temat på Blommig fredag inne hos Bland rosor och bladlöss är; Inte utan min… Ja vad då? Få se… Inte utan mitt växthus får jag nog säga. Inget har revolutionerat mitt trädgårdsliv så som växthuset har gjort.

Helt plötsligt blev det liksom mer på riktigt när jag spenderade mitt första odlingsår i min Drömmars Hus. Otaliga är de sommarblommor, perenner och nu de senaste åren grönsaker, som jag dragit upp där ute. ❤ Och det leder ju osökt till en annan grej jag inte kan vara utan även om jag faktiskt inte använder det i lika stor utsträckning längre tack vare upptäckten av kall/vintersådd; min lysrörsarmatur!

Även om jag, i början av min ”trädgårdskarriär”, inte drog upp nämnvärt många plantor i fönsterbrädan innan jag införskaffade min första (Tror jag hade tre små och fyra riktigt stora armaturer när jag var som ”värst”, innan min trädgårdspaus.. Jösses vad många plantor jag dragit upp!) så var det tillräckligt stor skillnad för att jag aldrig mer ska odla utan extra belysning. Och när man då dessutom klarar sig alldeles ypperligt med lysrör från Biltema så är det en liten investering om man ser till effekten det gör och skillnaden det blir.

Vill ni läsa mer om det här så klicka in på Bland rosor och bladlöss och klicka er vidare bland olika bloggar längst ner i dagens inlägg. Jag länkar direkt dit HÄR.

Ha en fantastisk fredag! ❤

Annonser

18 reaktioner på ”Blommig fredag; Inte utan min…

 1. Så mycket fint du odlar.
  Växthus och lysrör är härliga grejer. Med LED lamporna behöver man inte heller ha det minsta dåliga samvete för strömåtgång eller slöseri heller, bara att köra på.
  Trevligt att upptäcka en för mig ny blogg!
  /Anette

  Liked by 1 person

 2. Så härligt det låter när du skriver ”Dina drömmars hus”. Själv har jag inget växthus men väl ett uterum som jag kan använda. Men lysrören inomhus är ett måste när jag drar upp mina plantor. De första frösådderna har börjat komma upp och står och gottar sig i lysrörens sken.

  Önskar dig en skön helg!
  /Anita

  Gilla

 3. 2 jättebra grejer för fina och friska plantor 🙂 Här går lampan på timer i pannrummet och därunder står chili-, rhododendron- och perennsådder. Plus lite annat smått och gott.

  Trevlig helg! Carina

  Liked by 1 person

 4. UNDERBART!!! Ett växthus står högt uppe på min lista. Även om jag odlar tomater på friland (som är ämnade för friland) så får jag inte alls tomater i den utsträckning ett växthus skulle ge. Inte med dessa kalla vårar/somrar som vi nu haft… Och att ha någonstans att förvara plantorna innan de kan planteras ut…
  /Kitty

  Liked by 1 person

  • Ja växthus har sannerligen tagit tomatodlingen till nya nivåer! Trevlig helg! 😊

   Gilla

 5. Ett eget växthus är guld värt. Vårt har blivit rejält medfaret så vi måste ta oss en funderare om hur vi ska göra. Köpa färdigt eller bygga eget? Ja något av det blir det i alla fall 🙂
  Önskar dig en skön helg

  Liked by 1 person

 6. Jag har bara haft mitt växthus i 1½ sommar ännu så länge men jag instämmer med dig, nu när jag har växthuset så skulle jag inte klara mig utan. Visst är det bra att odla i växthuset på sommaren men den stora revolutionen är att jag nu kan driva upp fantastiska plantor som får tillräckligt med ljus och samtidigt inte står för varmt, perfekt! Ha en skön helg! /Charlotte

  Liked by 1 person

 7. Vilket inspirerande och härligt inlägg! Din lycka riktigt sprutar ut mellan raderna och i bilderna!
  Nu blev jag väldigt sugen på att dra igång årets sådder!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s