Tryggare kan ingen vara – Ett boktips! 

Till min stora glädje så upptäckte jag för någon vecka sedan att Dag Öhrlund släppt en ny bok i serien om Kommissarie Evert Truut; ”Tryggare kan ingen vara” & att den finns som ljudbok på Storytel där jag förnyat mitt medlemskap någon månad. Dessutom är även denna inläst av Stefan Sauk som är lite av en favorit hos mig. 

Saxat från Bokus;

Den buttre, fördomsfulle men innerst inne godhjärtade kommissarie Truut har på nåder fått komma tillbaka från förvisningen i Skåne till Stockholmspolisen för att jobba med cold cases. Men hans liv förändras hastigt när en galning börjar skjuta mot barn – Ewerts eget barnbarn.

Än en gång kastas Ewert och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt in i en rasande kamp mot klockan. Ewert konfronteras åter med sina många fördomar och blir förvirrad när han plötsligt också möter kärlek.

Den här boken var i princip lika bra som den förste. Det enda som möjligen störde mig en aning var de utbroderade lesbiska sexscenerna runt Carolina. Inte för att jag är prydd utan mer för att det kändes hyfsat ”gubbigt” & plockat ur en stereotypisk lesbisk p-rulle. När Evert hade sex var det betydligt mer blygsamt beskrivet. Lite gulligt liksom. Som en amerikansk romantisk film där båda får orgasm tillsammans första gången dom ligger. Ingen oralsex eller en dildo i närheten av Kommissarie Truut inte! 

Men; bortsett från detta? Som är min högst personliga känsla, så funkade som sagt boken i allra högsta grad. Bra språk, bra fart på historien och ett bra avslut. 

Gillar man den första så gillar man denna. Och om det kommer en bok nummer tre, så lär jag läsa den med. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s