Vid ögonblickets slut – Ett boktips!

En fördel med att ha semester utan att för den sakens skull ha semester för att man ska göra en massa, är att ta dagen som den kommer. Till exempel kan man ju läsa en massa. Igår läste jag ut boken ”Vid ögonblickets slut” av Åsa Bonelli. Det är andra boken om författaren Malin, den förste heter; ”Stanna innan du går” och man bör läsa dom för att liksom ha glädje av storyn.

Saxat från Bokus;

Det finns vissa ögonblick i livet när allt stannar upp. Där befinner sig Malin i Åsa Bonellis nya roman. Vilka beslut kommer hon att ta och vilka vägar leder dessa till?
Kärlek, en framgångsrik författarkarriär och hälsa. Ingenting saknas i Malins liv.
Det har nu gått över ett år sedan den sommaren då allt ställdes på ända, och trots omvärldens kritiska blickar lever hon och Gustav nu lyckliga i hennes lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. De börjar fundera på att flytta ihop på riktigt och därmed också inte ge efter för näthatet de får utstå. Samtidigt blir Malin presenterad för en jämnårig man som säger sig ha beundrat henne länge på avstånd. Med hjälp av förläggaren Pelle, erbjuder han ett uppdrag hon har svårt att tacka nej till. Han tar med henne på en både inre och yttre resa och ger henne en avgörande lektion i vad som är viktigt i livet. Men trots hans karismatiska personlighet kan inte Malin skaka av sig känslan att han kommer med en dold agenda.
Ute på Möja fortsätter livet att leva sin stilla gång. Herman och Carmencita njuter av att inte längre behöva oroa sig för Malin som äntligen funnit lyckan. Ingen av dem kunde förutspå att allt skulle förändras på bråkdelen av en sekund.

Så vad tycker jag då om boken? Tja.. Den är bra. Men den var inte en bok som jag blev totalt fast i. Den första var betydligt bättre. ”Vid ögonblickets slut” är en aning oinspirerande och då och då faller historien en aning platt och jag kommer på mig själv att skumläsa. Men kärleken mellan bakgrundsfigurerna (inte helt rätt ord för att beskriva dom men det får duga…) Herman och Carmensita är så vacker och engagerande och boken slutar väldigt oväntat, vilket lyfter bokens totala känsla. Så har ni läst första boken så tycker jag verkligen att ni ska läsa den här oxå. Det är personerna i böckerna klart värda. ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s