De bortglömda – Ett Boktips!

De Bortglömda” av Sara Blaedel har jag tittat ett par gånger på bland deckarna på bibblan. Läst ett par av författarens tidigare böcker som var riktigt bra så när jag tog med den hem hade jag hyfsat höga förväntningar.

Saxat från Bokus;

I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister. Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner. När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent. Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma.

Boken höll vad jag väntade mig. Dock vill det till att man läst de tidigare böckerna. Det här är den sjunde i serien om Kriminalinspektör Louise Rick och jag har läst de tre första så jag fattas bok fyra till sex men dom verkar man inte kunna få tag i. Märkligt nog. Det här gjorde att även jag fattades lite för att få ihop historien riktigt men som sagt den höll ändå. Den var spännande, lättläst och med en lite oväntad upplösning. Den funkar i hängmattan men inget man absolut måste ha i bokhyllan.

Ha en fin måndag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s