Lyckostarnas klubb – Ett boktips!

Solsken varvat med regn, snö och hagel. Plus hårda vindar. Tvättäkta aprilväder. Och det känns. Trädgårdslusten är noll och kroppen mår inte helt prima. Har varit relativt fri från smärta i flera veckor nu men de här omslagen gillas inte. Inte så att det påverkat mig i någon större utsträckning. Jag jobbar, tränar och lever på. Men jag är tröttare. Betydligt tröttare. Ungefär som när barnen var små och sjuka och man hade vaknätter. Men det är bara att vila. Jag vet ju att det vänder. För sover gör jag. Och skiter i att jaga med tvätt och annat. Det får vara som det är. Helt enkelt. Och nu när jag vilar så hinner jag läsa och har läst ut en bok nu idag faktiskt; Lyckostarnas klubb.

ljudbok-9789176292556-lyckostarnas-klubb

Lotta, 39, är nyhetsredaktör på teve. Jenny, 30, jobbar som copywriter på reklambyrån Behappy. Bibi, 60, är marknadschef på bokförlaget Ramstedts. Alla tre har superkoll på jobbet, men de har inte lika bra koll på sin vikt. Lotta, Jenny och Bibi blir medlemmar samtidigt på bantningssajten Smaldirekt.nu och får kontakt när de inser att de har en gemensam nämnare kärleken till ostbågar. Efter lite trevande chattande på nätet bestämmer de sig för att träffas och bildar Lyckostarnas klubb. Där stöttar de varandra inte bara till att gå ner i vikt. I takt med träffarna och tappade kilon vågar de också ta nya steg i livet. Till slut leder en träff med Lyckostarnas klubb till att en ostbåge åstadkommer den kanske mest oväntade förändringen i Lottas, Jennys och Bibis liv. Lyckostarnas klubb är en feelgood-roman om tre kvinnors jakt på den smala lyckan i livet.

Nu är boken bara släppt som e-bok och ljudbok, den släpps i början av maj i bokform. Jag läste den via plattan på Storytel och tja.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den? Å ena sidan var den rätt förutsägbar och ytlig. Å andra sidan var den ändå rätt småtrevlig, med rätt mycket igenkännings faktor, ja faktiskt så pass att jag ändå läste ut den. Det är en mycket lättläst feelgood som man inte behöver engagera sig nämnvärt i. Och sådana böcker behövs ju dom med. 

Ha en fin måndag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s