Bro bro breja – Ett boktips!

29623

I dagarna läste jag ut boken ”Bro bro breja” av M.J Arlidge. Det är andra boken i serien om kriminalkommissarie Helen Grace och den var precis lika bra som den första; ”Ole Dole”.

Saxat från Bokus;

Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten …

Även i den här boken är tempot högt samtidigt som vi lär känna Grace och hennes kollegor allt bättre. Helen själv är ganska udda och hennes privatliv är inte helt enkelt (men vems är det egentligen?) och jag börjar bli rätt nyfiken på hur det ska gå för henne även om jag har mina misstankar. Bro bro breja är lika välskriven och lättläst som den första. Dock krävs det att man läser dom i turordning. Man kan ju hoppas att del tre och fyra som är utgivna på engelska kommer på svenska inom en snar framtid.

Ha en fin tisdag! ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s