Sommarhuset – Ett Boktips!

Under helgen som gick läste jag ut ännu en bok av Anna Fredriksson; ”Sommarhuset”.

Saxat från Bokus;

”Försommar i Stockholm. Sol och grönska. Förväntan i luften. Men för Eva känns det nästan som ett hån. Hennes mamma har oväntat gått bort, och hon förstår knappt hur hon ska orka gå vidare. Känslan av övergivenhet blir inte mindre när hennes ende son flyttar hemifrån, full av framtidsglädje.

I samband med begravningen återförenas Eva med sina yngre syskon, Anders och Maja, som inte alls har stått mamman lika nära. De är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över det älskade sommarhuset i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.

I desperation packar Eva sina väskor och tar Waxholmsbåten ut till skärgårdsön där hon tänker tillbringa hela sommaren. Men ingenting blir som hon planerat. Bara några dagar senare överraskas hon av Anders med fru och tre barn, plus Maja och hennes pojkvän. De har kommit för att, mot Evas vilja, förbereda huset inför försäljning.

Under de veckor som följer vänds hennes liv upp och ner. Huset fylls av liv och rörelse, skratt och tårar. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.”

Och mitt omdöme om boken är väl… nja… Faktiskt. Sommarhuset var bra och jag läste ut den men den grep mig inte lika hårt som Lyckostigen eller Tisdagsklubben gjorde. Varför vet jag inte riktigt. Det var inget fel på handlingen men jag kom inte riktigt in i den. Kom på mig själv att skumläsa mig igenom den. Kanske för att jag var för trött själv, jag vet inte. Dock rekommenderar jag den. För det är högst troligt att om ni gillar de andra böckerna av Anna så kommer ni att gilla den här. Tonen är densamma. Igenkänningen finns där till viss del och den berör ett tungt ämne.

Ha en fin tisdag! ❤

img_3842

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s