”Etthundra mil” – Ett boktips!

I dagarna började jag på ännu en av Jojo Moyes böcker, den här gången ”Etthundra mil” och ännu en gång så tyckte jag ”Njaa…”. Den var okej men inte mer och jag kan verkligen inte sälla mig till den skaran läsare som näst intill dyrkar hennes böcker. Moyes böcker ÄR bra. Dom är söta och småroliga. Men that´s it. Den enda boken som verkligen stått ut bland hennes böcker är ”Livet efter dig”. Den grep verkligen mig och jag ser fram emot när jag får läsa efterföljaren ”Arvet efter dig”. Jag har bokat den på biblioteket. Och står väl i köplats 311. Typ. Men det finns andra böcker att läsa under tiden. Som väl är. 😉

Kanske är det just för att Livet efter dig var så rackarns bra att resterande böcker av henne faller lite platt för mig? Jag vet inte. Men igen; Etthundra mil ÄR läsvärd Gillar man hennes andra böcker och gillar feelgood så gillar man denna. Jag läser av princip aldrig ut dåliga böcker eftersom jag anser att det finns alldeles för många böcker och alldeles för lite av min tid för att jag ska lägga den på dåliga böcker.

Saxat från Bokus;

”Jess Thomas’ liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer ständigt hem från den ruffa kommunala skolan med nya blåmärken, och stänger in sig med datorn på sitt rum. Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter. IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal – kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det – kommer deras problem att vara över?”

Så… Vill ni ha en småputtrig söt historia så läs Etthundra mil. Ni har ett gäng mysiga timmar framför er. Den är lite seg i starten men den hämtar upp sig. Det är en bok att vila sin hjärna och sinnen mot. Och det är verkligen inte helt illa det heller.

etthundra-mil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s