”Ole Dole” Ett Boktips!

Boken ”Ole Dole” har jag sett ett par gånger i mitt Instagramflöde där den i  de allra flesta fall fått finfin kritik. Nyfiken som jag är så bokade jag den på bibblan och hämtade hem den i måndags. Nu hade jag inte tid att sätta tänderna i den förrän i tisdags men sen.. sen kunde jag inte för mitt liv släppa den! Vilken bok! Spännande från början till sista kapitlet med den lite oväntade upplösningen. Den är lättläst utan att det för den sakens skull är för enkelt språk. Den är välskriven och genomtänkt med intriger på flera plan. Kort sagt; det här är en bok jag rekommenderar  varmt!

ole_dole_framsida1-180x277
Klicka på bilden så kommer ni till boken på Bokus.

Saxat från bokförlaget Lind&CO´s sida om boken.

Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en pistol och en mobiltelefon.

Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.

Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.

Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner – arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.

Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.

När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.

Som sagt. Gillar ni spännande deckare med inte allt för mycket bokstavligt målande våld utan med mer spännande och otäcka undertoner så är det här boken för er! Det finns en fortsättning på den här boken. Den heter ”Bro Bro Breja”och är så klart bokad på bibblan. Tills dess har jag ”lite” annat att läsa;


Blir ju lätt så när man går in på bibblan utan att egentligen veta vad man ska låna… 😛 Och just nu läser jag mer än jag stickar. Det är ju så. Det går i perioder.

Mycket läsnöje! ❤

Annonser

En reaktion på ””Ole Dole” Ett Boktips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s