Stanna innan du går. Ett boktips!

Igår fattade jag tag i en bok som visade sig vara en sådan där som man inte kan släppa. Som man efter ett kapitel var fast i och bara ville komma vidare i så man får veta hur det går. Det handlar om Åsa Bonelli´s  debutroman Stanna innan du går. Den är en riktig feelgood-bok.

Så pass att både sambon och store pojken mer än en gång tittade frågande åt mig när jag skrockade gott för mig själv.

Saxat från Bokus;

Sol, saltstänkta klippor, tångdoftande havsluft och ett trähus på en kobbe strax utanför Möja i Stockholms skärgård. Hit drar Malin sig tillbaka för att läka det trasiga hjärta som exmannen plötsligt lämnat henne med. Här ska hon skriva på uppföljaren

 

till sin roman och äntligen få återse gamla sommarvänner. Men inget blir som hon har tänkt sig.

Malin som alltid varit den duktiga flickan är någon man kan lita på. Som ansedd kulturrecensent och det nya stjärnskottet på den skönlitterära himlen har hon en del att leva upp till. Hon vet vad som krävs av henne och vad hon behöver göra för att behålla den status hon kämpat så hårt för att få.

Det tar bara fyra veckor innan hela tillvaron blir omkullkastad. Och hon vet att hon bara har sig själv att skylla och nu får stå sitt kast. En lång vänskap sätts på prov, förtroenden bryts och hemligheter som legat begravda i årtionden flyter upp till ytan.
Men det finns ingen återvändo för Malin när hon väl fattat beslutet att sätta sig själv i första rummet.

Boken hade precis det jag behövde, en nypa igenkänning, en nypa sex och en nypa intriger ihop med enkelhet. Som inte är så enkel. För vi vet ju att verkligheten trots allt så väldigt många gånger överträffar dikten, inte sant? Gillar ni böckerna av Åsa Hellberg och Carin Hjulström så lär ni med stor sannolikhet gilla den här boken.

Ha det fint!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s