Stickat Hundtäcke. Version 2. 

Andra täcket till Vargen är klart. Det första blev ju för kort. Och det här…. blev för långt. *suck* Jag undrar ju nu om jag har någon som helst förmåga att mäta? Hur är det möjligt liksom? Efter en del funderande har jag kommit på vad jag har gjort för fel. Jag har mätt från fel ställe. Istället för att mäta hela arbetet har jag mätt från slutet av resårstickningen (=kragen). Så dumt misstag så det finns inte. Men så kan det gå när man tycker man kan något och inte behöver läsa beskrivningen… 

Men… Jag har fått en del himla bra råd inne på Facebook. Bland annat så ska jag köpa sådana där grå resårband och sy fast för att trä i bakbenen. På så sätt kasar det förhoppningsvis inte runt när han rör sig. Vidare tänker jag tvätta det i varmt vatten och lite såpa, filta det lite så att säga. Då krymper det nog en aning.  Väl värt ett försök för överlag är jag himla nöjd med den här versionen av täcket. Slätstickade istället för att sticka räta varv. Jag tyckte det blev riktigt snyggt. Kul grej att sticka. Trots allt. 

Alltså hoppas jag att tipsen jag fått funkar. Och om det nu inte skulle funka? Tja… Då får vi väl se vad jag har för restgarner i mina gömmor….. 

Annonser

En reaktion på ”Stickat Hundtäcke. Version 2. 

  1. Jättefint och ser värmande ut 😀 Önskar att jag kunde sticka ett likadant till mina Greyhounds 🙄🙄🙄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s