Nä. Jag är inte bitter.

Jag gillar som bekant att baka och tidningar som ”Hembakat” är för mig som Fib Aktuellt är för hormonstinna tonårspojkar. Typ. Och i fredags hade jag läst så mycket om kakor och bröd att jag bara var tvungen att baka något. Så efter en öm blick på mina sovande små duvungar kom jag på den briljanta idén att jag skulle röra ihop en deg som jäser över natten i kylen, så att vi på lördagsmorgon kunde äta en sådär mysig långfrukost som en tvättäkta Facebook-familj. Visserligen utan Nutella (Ni har väl sett reklamen? Bara ljuvliga pasteller där alla äter ständigt Nutella men utan att få hål i tänderna, sockertoppade ungar eller gå upp i vikt.) men man kan inte få allt. Inte ens i en rosaskimrande Facebook-uppdatering.

Alltså stod jag halv tio på fredagskväll och rörde ihop bullar efter ett recept av självaste Ernst Kirchsteiger. Ska man jobba för rosaskimmer så är han ju rätt man för jobbet.

image

Lördagsmorgon vaknade jag efter minimalt med sömn till en Mini som hade kissat ner sängen och en butter Storebror. Men. Hoppet lämnar inte ens en cyniker som jag i första taget. Som väl var hann jag dricka första koppen kaffe innan Mini stampade i golvet och förkunnade att han var hungrig NU! och inte ett skit intresserad av några bullar. Och Storebror? Tja.. han tyckte det luktade gott men var inte hungrig utan tog bara lite yoghurt.

”Skit i det! Äter alla själv då!!” muttrade jag likt en tjurig treåring och tog ut bullarna ur ugnen..

image

….som INTE LOSSNADE FRÅN FORMARNA! Antiklimaxen var ett faktum.

image

Och bullarna åkte rätt i soporna utan att någon fick smaka så mycket som en smula, ackompanjerad av en mindre barnvänlig ramsa. Sen satt jag där vid köksbordet och tuggade på en torr skiva solrosbröd medans jag lyssnade på tjafset om smöret och fotbollkort, och glodde på disken som det tydligen var min tur att ta. Igen. Samtidigt som jag skickade en, inte direkt rosaskimrande, tanke till Kärleken som hade sån tur att han satt på en buss för en match Långtbortistan.

Så mycket för en rosaskimrande Facebook-familje-uppdatering om en harmonisk långfrukost med barnen. Men jag är inte bitter. Jag borde veta bättre.

image

Annonser

En reaktion på ”Nä. Jag är inte bitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s