Det här med ordet ”Hälsa”.

Livskick finns ett inlägg där man kan läsa följande artikel om hälsa;

6 saker du kan göra för hälsan (om du vill slippa viktminskningshysterin)

Punkt ett är i mitt fall väldigt given. 😉 Inlägget har några månader på nacken men det är i allra högsta grad lika aktuellt. Det är en enkel påminnelse om att ordet hälsa (eller hälsosam) inte är samma sak som att ha ”rätt” BMI eller vara smal och/eller muskulös. Idag ska man ju som tjej helst vara både och om man ska tro alla de ”inspirationsbilder” med käcka citat som cirkulerar runt på nätet. Bilder som för det mesta föreställer en deffad fitnesstjej i minimala kläder. Och det är ju praktiskt. För så ser vi ju alla ut? Det är oxå en påminnelse om att träning inte är samma sak som att lyfta sjukt mycket i bänkpress eller springa ett maraton. Helst ska man ju göra både och.

image

Nä. Hälsa är så mycket mer än så. Mycket mer nyanserad. Vi har alla en alldeles egen version av hälsa. Och så länge vi mår genuint bra och inte gör det för någon annan än oss själva så är det rätt.

Hoppas ni har haft en bra start på er fredag. Själv är jag ledig så jag mjuskstartade med yin yoga och meditation. Solen verkar ha bestämt sig för att komma på besök här i nordvästra Skåne så det får nog bli en tur till skogen med. För bortom Runkeepers krassa distansrapportering finns vinden mot kinden, solen som värmer och den dova doften av våt skog. Det är min version av hälsa. 🙂

Var rädda om er! ❤

Yin yoga och citronvatten. En bra kombo. ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s