”Janusstenen”. Ett boktips!

För någon dag sedan läste jag ut ”Janusstenen” som ju är den andra boken i serien om rättsarkeologen Ruth Galloway och kriminalkommissarie Harry Nelson. Eller ”lyssnade ut” är väl mer rätt benämning då jag lyssnade på den via Storytel. Den är perfekt i ljudboks format. Spännande men ändå lättlyssnad.

image

Saxat från Bokus;

”Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett offer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som man begravde offren till denne gud.
Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats i Norwich. Ännu ett skelett har dykt upp, men denna gång verkar det ha tillhört ett barn. Även detta skelett återfinns under en husvägg, men det är inte det mest makabra. Skelettet saknar nämligen huvud. På byggarbetsplatsen visar det sig att det tidigare har funnits ett barnhem där, drivet av den katolska kyrkan. Men varför verkar den nuvarande ägaren så stressad av att man har hittat mänskliga kvarlevor och varför denna koppling till romersk mytologi?
Till råga på allt har Ruth Galloway blivit gravid, och kriminalkommissarie Harry Nelson är den lycklige fadern. Nelson som har fru och barn där hemma. Dessutom verkar någon försöka skrämma Ruth från att fortsätta arbetet med utgrävningarna. Någon vill att hon ska lägga av. Men vem?”

Andra boken lever lnte riktigt upp till första boken ”Flickan under jorden” som var överraskande spännande men jag har ändå börjat lyssna på tredje boken. Jag gillar nämligen Ruth som inte är så där rackarns perfekt utan mer.. vanlig som en annan liksom. Nu börjar man ju dessutom lära känna både Nelson. Kaba och alla de andra som rör sig runt Ruth så man  är ju lite nyfiken på hur det ska gå. Med de härliga miljöbeskrivningarna, intressanta personerna och all god pubmat så är jag numera en trogen läsare av Elly Griffiths. Och jag gnuggar händerna över att jag har  så många böcker kvar att läsa.

Ha en fin lördag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s