Geocaching!

Att jag gillar att vara ute i ur och skur (nåja..jag kanske inte jublar över att vara ute i skur.. men ni fattar..) är inget nytt. Och för ett tag sen snubblade jag över ordet ”geocaching”. Vilket väldigt enkelt betyder att man letar upp olika lådor/cylindrar som andra lagt ut för att sen ange koordinater så att en annan med hjälp av gps:en på sin mobil, eller om man vill vara riktigt seriös, med en riktig gps, kan hitta dom. En sorts seriös skattjakt. Jag har surfat lite de senaste dagarna och rätt snart gick det upp för mig att det här med Geocaching, precis som stavgång, kan vara rena matrialsporten! Och rätt många fler än vad jag trodde har gjort eller håller på med det på. Det finns allt från enklare gömmor till dom i ödehus och grottor.
IMG_20150714_141806

Men jag håller mig till min mobil. Och jag har fått med mig Generalerna i detta. Eller fått med och fått med. Jag beordrade dom helt enkelt att följa med ut på skattjakt. Ett brejk från surfplattor och datorer. 😉

IMG_20150714_150330

Mini var väl den som var mest begeistrad över detta påhitt. Viskar man ordet ”skattjakt” tindrar det liksom till i hans ögon och hans fantasi är lättare att kittla än den mer svårflörtade Storebror. Men väl ute så slog dom inte ihjäl varandra mer än en eller två gånger. Dom kunde till och med leta tillsammans några minuter. Om sanningen ska fram så tycker kanske jag det är roligast av oss tre men dom led inte alla helvetes kval åtminstone. Och Vargen han fattade ingenting när jag galopperade glatt rakt in i skogen men han är ju inte den som är den; han hängde glatt på. Och hann rulla sig i något suspekt på vägen. Alla var mer eller mindre nöjda när vi körde hem ett par timmar senare.

IMG_20150714_110117

Ska se vad jag kan hitta för fler cachar. Lär finnas en del längs Skåneleden, kan vara värt att kika efter vad som kan finnas längs sträckan jag tänkt gå nästa vecka…

Ha en fin kväll, vi hörs! ❤

Annonser

En reaktion på ”Geocaching!

  1. Det där har jag tänkt på att prova många gånger. Men jag är så dåligt på att ta mig iväg för mina promenader. Älskar ju min egen skog!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s